Wind Horse Tours

Over

Wij delen onze passie voor de Himalaya graag met onze reizigers! Wind Horse Tours heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan over de mooiste plekken, de avontuurlijkste trekkings en de beste accommodaties. Deze kennis zetten we graag in om jouw droomreis te organiseren en om je een onvergetelijke reiservaring te geven. We laten je graag kennismaken met de majestueuze bergtoppen en imposante valleien, de bijzondere culturen en religies, en natuurlijk met de vriendelijke, gastvrije en innemende bewoners van deze streek. Ga je mee op reis met Wind Horse Tours?

Voor wie? Wind Horse Tours organiseert reizen voor individuele reizigers en kleine reisgezelschappen. Of je nu alleen reist, met zijn tweeën of in een kleine groep, wij stemmen al onze reizen op maat af op de wensen van onze reizigers. Ons belangrijkste drijfveer is om onze reizigers precies te reiservaring te geven die ze wensen; in Bhutan, Tibet, Nepal of India. Wind Horse Tours is een allround reisorganisatie die de afgelopen jaren veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van: cultuurreizen, wandel- en fietsreizen, natuur- en vogelreizen, familiereizen en ook boeddhistische- en spirituele reizen. Voor al deze activiteiten en reistypes ben je bij ons aan het juiste adres.

Historie Wind Horse Tours is opgericht in 1998 door een drietal reisprofessionals uit Bhutan, die tot op de dag van vandaag nog steeds aan het roer staan van Wind Horse Tours. In de loop der jaren hebben we naast ons kantoor in Thimphu (Bhutan) ook een aantal ondersteunende kantoren geopend in Kathmandu, Delhi en in Gangtok (Sikkim). Daarnaast is er een kantoor in Minneapolis (VS) dat reizigers uit Noord-Amerika voorziet van reisadvies. 

In januari 2016 hebben we ook een kantoor geopend in Nederland, om onze Nederlandse en Vlaamse klanten beter te kunnen informeren en te adviseren bij het plannen van hun Himalaya-reis. Bovendien zijn we door deze kantoren in verschillende tijdzones altijd bereikbaar in geval van problemen of noodsituaties. We zijn in de loop der jaren gestaag gegroeid, maar onze persoonlijke aandacht voor iedere reiziger staat bij ons nog steeds centraal. 

Het kantoor in Nederland wordt bemand door Bas Naus, Azië-liefhebber en Himalaya-kenner. Bas reisde na zijn studie milieukunde een jaar door de Himalaya en besloot daarna om te gaan werken in het toerisme. Gedurende 3 jaar begeleidde hij vele wandelgroepen door Nepal, India, Bhutan en Tibet. Daarna werkte hij 7 jaar lang op kantoor als productmanager Azië en als reisadviseur. Wind Horse Tours brengt 2 van zijn grote passies samen: de Himalaya-regio én het adviseren van mensen om hun ideale reis te plannen.

Gidsen Naast onze ervaren kantoorstaf in de Himalaya en in Nederland zijn onze gidsen sleutelfiguren om onze reizen tot een succes te maken. Wij werken uitsluitend met eigen Wind Horse Tours gidsen die we zelf opleiden en die - vaak al jarenlang - nauw betrokken zijn bij onze organisatie. Naast hun kennis van de regio, ervaring, enthousiasme en hun vloeiende beheersing van de Engelse taal, zijn zij erop getraind om in te spelen op de behoeften en wensen van onze reizigers. Met hun vriendelijke en flexibele instelling maken zij je reis gegarandeerd tot een mooie ervaring.

Betekenis van Wind Horse Wind Horse is de Engelse vertaling van het Tibetaanse woord ‘lungta’. Lungta is een mythisch Tibetaans wezen dat de snelheid van de wind en de kracht van een paard combineert om gebeden van de aarde naar de hemel te brengen. Ook wordt lungta geassocieerd met kracht en geluk, en met het ‘ruimte’ element (één van de 5 Tibetaanse elementen). Het lungta wordt vaak afgebeeld op de kenmerkende kleurrijke Tibetaanse gebedsvlaggen, die je altijd vindt op bergpassen en bergtoppen, bij rivieren, op huizen en natuurlijk bij kloosters en tempels. Deze gebedsvlaggen zijn bedrukt met gebeden die door de wind vervoerd worden ten behoeve van het welzijn van alle levende wezens. Wind Horse Tours heeft deze naam gekozen omdat we onze reizigers veel geluk en een voorspoedige reis toewensen, en omdat we reizen graag associëren met de ‘kracht’ en met het ‘vrij zijn’ zoals een ‘lungta'.

Duurzaamheid Wij geloven er stellig in dat onze mooie planeet en haar natuur behouden en beschermd moet worden. Bhutan is bij uitstek een land waar natuur- en milieubescherming goed geregeld is. Zo is Bhutan als enige land in de wereld CO2 neutraal in haar energievoorziening: stroom komt voor 95% uit waterkracht en voor 5% uit zonne-energie. Daarnaast is in de grondwet vastgelegd dat 60% van het landoppervlak bebost moet blijven. Wind Horse Tours is zich bewust van haar eigen bescheiden bijdrage aan de bescherming van onze planeet en wij proberen zelf ons steentje bij te dragen. Een aantal voorbeelden: onze gidsen zijn getraind in het uitvoeren van trektochten op een duurzame manier zonder schade toe te brengen aan kwetsbare bergecosystemen; onze kantoren zijn bijna geheel paperless; wij reizen zelf lokaal bij voorkeur met de fiets en met het openbaar vervoer; en Wind Horse Tours heeft in Bhutan een aantal wandelpaden geadopteerd die wij onderhouden en schoonmaken. 

Waarom reizen met Wind Horse Tours? Wij hopen je te mogen verwelkomen op een van onze reizen, en je te laten kennismaken met: 

  • onze kennis en expertise: wij kennen Bhutan en de Himalaya als geen ander
  • altijd maatwerk: wij stemmen al onze reizen op maat af op de wensen van onze reizigers
  • de reiziger staat centraal: persoonlijke aandacht en service komen bij ons altijd op de eerste plaats
  • onze lokale gidsen: onze professionele gidsen doen er alles aan om je een mooie reis te bezorgen
  • onze betrouwbaarheid: Wind Horse Tours is aangesloten bij de VvKR en bij Garantiefonds GGTO, en natuurlijk in Bhutan bij de ABTO.

Nog steeds niet overtuigd? Neem ook gerust een kijkje op onze internationale website bij onze klantenreacties of kijk wat onze reizigers over ons zeggen op Tripadvisor.